Gebied in de zomer

Ook in de zomer bruist het in Les Menuires van de activiteiten.
Wandelen begint al bij het uitkomen van de flat. Naar de rivier en dan ofwel stroomafwaarts naar soms nog ouderwetse nederzettingen of met de rivier omhoog naar Lac du Lou. Er zijn routes beschikbaar bij de VVV. Sommige rondes en routes starten bij eindpunten van skiliften die ieder op vastgestelde dagen in de zomer draaien. Wat meer richting Saint Martin beginnen ook veel prachtige tochten. Ten slotte is er voor de avontuurlijke wandelaars de mogelijkheid het Parc National de la Vanoise in één- of meer-daagse tochten te doorkruisen.

De skiliften worden zomers ook steeds meer gebruikt door mountainbikers. Je kunt dan op hoogte een ronde uitstippelen of je richten op de spannende afdaling. Er is een mountain bike verhuurbedrijf in Les Menuires.

Enkele liften draaien in een roulatieschema zodat men elke dag naar een
andere top kan gaan. Vooral wandelaars en mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen.
In de zomer kan men in Val Thorens op de vijf gletschers skiën.

Dat het gebied de zomervakantie sterk promoot is ook te merken aan grote sportevenementen die men probeert binnen te halen. Enkele jaren geleden passeerde hier de Tour de France op weg naar Val Thorens. Bovendien organiseerde men in 1997 de Franse kampioenschappen mountainbike. In 1992 werden in dit skigebied nog de Olympische Spelen gehouden waardoor de infrastructuur in razend tempo verbeterd werd!
De bergtoppen van het skigebied Les Menuires / Saint Martin de Belleville De Mont de la Chambre (2.850 m), de Spits van La Masse (2.804 m), de Roc des 3 Marches (2.704 m) en la Tougnète (2.430 m) vormen het skigebied van Les Menuires / Saint Martin de Belleville.