Ski-mogelijkheden

De piste begint meteen als je naar buiten stapt.
Skiverhuur is te vinden aan het pleintje honderd meter verderop (licht bergafwaarts gelegen). Ook in het centrum, wat ofwel lopend de berg op of met gratis liftje te bereiken is, is van alles voor een ski-uitrusting te vinden. Op de ‘rez de neige’ bevindt zich ook een kelder met skikasten waar gasten hun ski’s tijdens verblijf afgesloten kunnen opbergen. Eenmaal op de ski, kun je kiezen tussen eerst even inkomen op de ‘beginnerspiste’ (zie foto) of meteen helemaal afdalen naar de rivier waar 2 stoeltjesliften op je staan te wachten om je naar keuze de ‘la mass’-kant of ’la chambre’-kant op te helpen.
De helling direct voor het appartement is uitgerust met een lopende band, waarop iedereen plaats kan nemen; ouders met kinderen, beginnende snowboarders, de hele dag wordt er geoefend. Vanuit het 701-balkon kun je het allemaal mooi in de gaten houden.
Om alle mogelijkheden te beschrijven als je eenmaal een skipas hebt moeten we wat meer weten van het complete skigebied. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende skipassen zijn. De “3 vallées” is de meest uitgebreide en duurste. De “Belleville” beslaat de vallei van Les Menuires,Val Thorens en Saint Martin de Belleville

Les Trois Vallées omvat de plaatsen: Les Menuires, Val Thorens, Meribel-Mottaret, La Tania, Brides-Les-Bains en Courchevel. Het skigebied gaat van 1300 tot 3300 meter hoogte. Absoluut sneeuwzeker dus en mocht het een jaar wat minder zijn met de sneeuw, dan staan er in het hele gebied 1300 sneeuwkanonnen klaar. De skimogelijkheden zijn voor zowel beginners als gevorderden uitstekend. Het gebied Les Trois Vallées omvat 600 km pisten en wordt ontsloten door 220 skiliften. Les Trois Vallées strekt zich uit over de drie dalen St. Bon, Les Allues en Belle Ville. Alleen al het gebied van Les Menuires heeft 120 km pisten en 54 liften. 9 groene, 23 blauwe, 24 rode en 9 zwarte pistes vormen dit skigebied. Courchevel ligt meest oostelijk gelegen en is gebouwd op 4 hoogteniveaus. La Tania en Brides-les-Bains zijn met een gondel verbonden met Méribel. De laatste twee plaatsen zijn met name in maart niet sneeuwzeker zodat U niet terug kunt skiën, maar gebruik van de lift moet maken.
Het totaalgebied omvat 200 kilometer blauw, 250 kilometer rood en 150 kilometer zwart aan skipistes. Een gedeelte van de pisten wordt NIET geprepareerd. Zo ontstaan er Tiefschnee-mogelijkheden waarbij de natuur in de omgeving gespaard wordt.